19/03/2019 | Karel Míček

Děkujeme paní Věře Vlkové za krásnou vzpomínku.

„V letech 1960-1964 jsem byla součástí volejbalového oddílu frenštátských dorostenek. Tento oddíl vedl pan Bronislav Weber a někdy mu vypomáhal pan Jarda Blažek.

Během té doby se nám podařilo vyhrát krajský přebor a hrály jsme kvalifikaci o postup do tehdejší dorostenecké ligy. Tu jsme vyhrály a následující rok ve Frenštátě už hrály ženy druhou ligu a my dorostenky ligu dorosteneckou. Donesla jsem Vám fotografii, kterou jsem doma našla, možná by se jich naslo více. To by musely zapátrat mé další spoluhráčky.

Pro informaci - družstvo tvořily: Ludmila Boháčová/Hrubesova, Marta Michnová/Tkáčová/, Táňa Michnová/Dreslerová/, Věra Jurošková/Valentova, Jarka Rajnošková/Koláčková/, Jana Křenková/Fraerksova, Maruška Kleinová, Věra Bartošová/Vlková/. Později s námi začínaly Dana Pargačová/Plesníková/, Jana Michnová/Mazochová/. Na další děvčata si nevzpomínám.

V roce 1965 jsme maturovaly a naše cesty se rozešly. Lída Boháčová šla studovat do Olomouce, po celou dobu studií hrála za tehdejší Slávii Olomouc a po ukončení školy přestoupila do Nové huti v Ostravě. Jarka Rajnošková zůstala hrát ve Frenštátě pod Radhoštěm, Marta Michnová a Věra Bartošová hrály za Pedagogickou fakultu Ostrava. Sama za sebe můžu říct, že po ukončení studia jsem se věnovala trenérské činnosti v místě mého kantorského působiště v Kunčicích pod Ondřejníkem celých 25 let.

Možná mé spoluhráčky si pamatují více, hrála jsem v té době také s Janou Křenkovou stolní tenis a vzpomínky na „pinec“ mi překryly volejbal. Třeba druzí pamětníci si vzpomenou více.

Ať se Vám daří, fandím Vám a jsem ráda, že po těžkém období z „devadesátých“ se frenštátský volejbal dostává zpátky tam kde byl a kde patří.

Zdraví Věra Vlková“